Juno-Media

Connecteer met het leven

Hoe word ik een Influenceer?

Deze vraag krijg ik vaak en hierop is helaas niet eenvoudig op te antwoorden maar dit kan ik alvast meegeven:

Wees uniek! Er zijn vele andere vissen in deze poel van ogenschijnlijk makkelijk geld. Vertaal een verhaal dat duidelijk, eerlijk en persoonlijk is. Een boodschap waarmee de mensen zich verbonden voelen blijft veel meer hangen dan een loze slogan met holle worden. 

Maak het sexy! En daarmee bedoel ik niet per se met de blote schouders maar wel met een sexy inhoud. Geef de mensen iets dat ervoor zorgt dat ze je blijven volgen en zelfs je ambassadeurs worden. Een Instagramaccount over trapliften voor senioren zal het iets minder makkelijk hebben dan het account van trendy sneakers! 

Besteed er voldoende tijd aan. En daarmee bedoel ik zowel in de groei ernaar dan het blijven aanbieden van content. Laat je niet verleiden tot het ‘kopen’ van volgers, niets iets zo flagranter dan tienduizenden volgers te hebben met twee Posts. Neem nadien ook dagelijks de nodigde tijd om je volgers te blijven ‘verleiden’. In Social Media is het begrip ‘one minute fame’ eigenlijk maar een seconde waard.

Maar het is niet omdat Influencer worden niet makkelijk is dat we het daarvoor niet kunnen proberen, de overwinning zit niet in slagen maar wel in het streven naar.

Zo voerde ik een jaar geleden een interessant experiment uit. Ik stelde me de vraag hoe makkelijk het was om een model te ‘pushen’ op de sociale media en het resultaat overtrof mijn verwachtingen. Met een goed doordachte strategie en authentieke content werd het model Shauna Shaw een hit op Instagram. Tot onze verbazing werden er zelfs spontaan fanaccounts aangemaakt en werd deze fictieve ster overladen met aanbiedingen en aanbidders.

Wil je meer weten over je kansen als Influencer en hoe we je daarmee bij Juno Media kunnen helpen? Vraag om een afspraak en we leggen je dat met plezier uit.

Juno

Social Media Coach

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Juno-Media

Thema door Anders Norén